Ta sig hit

Flyg

Flygplatsen närmast Pizzo heter Lamezia. Den ligger ca 2,5 mil från lägenheten och det tar ca 25 minuter att köra.

För närvarande går det inga direktflyg dit men det brukar gå utmärkt att hitta resor med ett stopp! Vissa bolag, som Lufthansa, går att boka hela vägen så att bagaget inte behöver checkas in på nytt vid mellanlandningen.

Några exempel på flygbolag/rutter:

  • Lufthansa flyger till Lamezia via Tyskland.
  • Ryanair > och Norwegian > flyger bland annat till London, Milano, Rom, Neapel, Venedig, Pisa och Catania. Ta därefter ett inrikesflyg (eller bila eller ta tåget) vidare ner till Lamezia. Till exempel Ryanair eller Alitalia.

Ett bra sätt att hitta resor är att söka via Skyscanner:

Du kan också söka din resa via Supersavertravel.

Hyr bil

För den som vill ha ytterligare upplevelser går det utmärkt att bila genom det syditalienska landskapet från Brindisi (ca 35 mil), Neapel (ca 35 mil), Rom (ca 60 mil) eller Catania (20 mil). Oavsett om ni vill bila från någon av grannregionerna eller bara vill ha en bil under vistelsen så finns ett flertal bilfirmor representerade på flygplatserna. 

Vi brukar använda oss av uthyrningsfirman Rentalcars som jobbar mot flertalet biluthyrningsfirmor och erbjuder bästa pris för stunden. Det är smidigt att boka via nätet och gratis att göra ombokningar hos dem om man skulle vilja ändra datum. Ett tips är att ta deras fullförsäkring om något skulle hända på resan. Boka via Rentalcars

Tåg

Ett annat alternativ är att tänka på miljön och ta tåget den sista biten. Flyg exempelvis till Rom eller Neapel och fortsätt färden via tåg därifrån. Kliv sedan av vid Lamezia Terme. Åk till flygplatsen (ett par km) och hämta upp en bil där eller (om ni vill ha bil under semestern), åk vidare till Vibo Valentia-Pizzo station. Därifrån är det ca 4 km till lägenheten och en förbeställd taxi kör er snabbt dit. Kostnad ca 20-30 euro.

Trenitalia heter Italiens "SJ". Information finns på engelska och det går ganska smidigt att boka biljett på nätet.

Det finns flera olika tåg, exempelvis tar snabbtåget från Rom ca 4 timmar. Det finns långsammare varianter, ett tips är att köpa med dryck och snacks för på dessa finns sällan någon restaurangvagn. Tänk på att vidimera era biljetter i de gula apparaterna som sitter på perrongerna innan ni stiger på tåget.